Σύνδεση Χρήστη
 

ΓΑΤΕΣ

Ράτσες Γατών

American Shorthair

γκρί γάτα American Shorthair κάθεται σε μπλέ φόντο
γκρί γάτα American Shorthair βγαίνει μέσα απο ψάθινο καλάθι
γκρί γάτα American Shorthair ξαπλωμένη στο χαλί
Εμφάνιση Συμπεριφορά Φροντίδα Γνωρίζατε ότι Χαρακτηριστικά
Οι American Shorthair είναι γάτες με μυώδη σκελετό και γερή κατασκευή, στρογγυλά μάτια σε κάθε πιθανή απόχρωση (αν και οι εκτροφείς φαίνονται να προκρίνουν το χρυσό) και αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες. Το κοντό τρίχωμά της είναι πυκνό και σκληρό, σε κάθε πιθανό χρωματισμό, με συνηθέστερο το γκρι-ασημί με μαύρα στίγματα.
Η American Shorthair είναι μια "γάτα εργασίας". Μυώδης, σκληραγωγημένη και ευφυής, είναι ένας εξαιρετικός κυνηγός -κυρίως ποντικιών-αλλά και αξιολάτρευτη σύντροφος με σταθερό, καλόβολο και φιλικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μια ράτσα που αποτελεί τον ορισμό της "χρυσής τομής": τρυφερή αλλά όχι εξαρτημένη, δραστήρια αλλά όχι ενοχλητική και κοινωνικές αλλά όχι υπέρμετρα φιλικές με όσους δεν γνωρίζουν. 
  • Οι American Shorthair έχουν την τάση να παχαίνουν όταν στειρώνονται, οπότε χρειάζεται προσοχή στη διατροφή και την άσκησή τους. 
  • Μπορούν εύκολα να ζήσουν σε ψυχρά κλίματα. 
  • Δεν χρειάζονται παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα χτένισμα προκειμένου να διατηρηθεί γυαλιστερό και λείο το τρίχωμά τους.
  • Οι American Shorthair φημίζονται για τη μακροζωία τους αφού, με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν να φτάσουν και τα 20 χρόνια.
  • Οι πρώτες American Shorthair έφτασαν στις ΗΠΑ με τους πρώτους έποικούς της από την Ευρώπη (εικάζεται ότι κάποιες ήρθαν με το Mayflower, το 1620) και κατάγεται από τη Βρετανική και την Ευρωπαϊκή κοντότριχη.  
  • Το πρώτο όνομα της Αμερικανικής Κοντότριχης ήταν "Κατοικίδια Κοντότριχη". 
  • Οι πρώτες American Shorthair ήταν μικρότερες σε μέγεθος, το φυσικό περιβάλλον όμως της Βόρειας Αμερικής, με τα πολλά και μεγάλα θηράματα, τις "ανάγκασε" να εξελιχθούν σε μεγαλύτερα μεγέθη.
Ελληνική Ονομασία:
  Αμερικανική Κοντότριχη
Καταγωγή:
  ΗΠΑ
Ενεργητικότητα
Διάθεση για παιχνίδι
Ανάγκη για προσοχή
Συντροφική
Νιαούρισμα
Υπάκουη
Ευφυής
Ανεξάρτητη
Περιποίηση
Φιλική με τα παιδιά
Φιλική με άλλα ζώα
ΜακρύτριχηOXI

Σχόλια μελών

comments powered by Disqus

Νέα     Μέλη     Συμβουλές Ειδικών     Κατοικίδιο & Παιδί     Ζωάκια Διασήμων     Συνεντεύξεις     Αγγελίες    

© 2014 KATOIKIDIO.GR | Links | Πληροφορίες