Σύνδεση Χρήστη
 

ΣΚΥΛΟΙ

Πρόσφατα άρθρα

1 2
To Basset Bleu de Gascogne είναι ένα φιλικό σκυλί, με σταθερό χαρακτήρα και χαρούμενη, ζωηρή διάθεση. Είναι τρυφερό και παιχνιδιάρικο, αν και κατά περίπτωση, μπορεί να συναντήσουμε και πιο συνεσταλμένους εκπροσώπους της ράτσας. Χρειάζεται την ανθρώπινη επαφή και δένεται στενά με την οικογένεια.Χρειάζεται να αντιμετωπίζεται ως μέλος της οικογένειας και να περιλαμβάνεται σε πολλές δραστηριότητες, αν είναι εφικτό. Δεν είναι κατάλληλο για μια ζωή με ελάχιστη ανθρώπινη επαφή, αν δηλαδή υποβιβαστεί σε μια μοναχική ύπαρξη στην αυλή, θα γίνει καταθλιπτικό, θα βαριέται και κατά συνέπεια, προβλήματα συμπεριφοράς θα προκύψουν. Είναι καλός με τα παιδιά και θα μετέχει σε παιχνίδια με ιδαίτερο ενθουσιασμό παίζοντας  μαζί τους χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς είναι ένα φύσει κοινωνικό σκυλί που του αρέσει να κρατιέται απασχολημένο.

Εκπαιδευμένο για να περπατά ώρες και μίλια στο κυνήγι το ενήλικο Basset Bleu de Gascogne απαιτεί σημαντική άσκηση - δύο μεγάλες βόλτες κάθε μέρα ως το ελάχιστο. Τα κουτάβια δεν θα πρέπει να περπατάνε πολύ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες στα οστά και τις αρθρώσεις, ούτε θα πρέπει να επιτρέπεται να πηδήσουν ή να τρέξουν πάνω και κάτω σκαλοπάτια. Μπορεί να υπερέχει στο άθλημα της παρακολούθησης και, παρά το γεγονός ότι είναι χαμηλού αναστήματος, είναι πολύ αθλητικός και θα είναι ένας άριστος συνεργάτης πεζοπορία.

Η βασική εκπαίδευση υπακοής είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι είναι μια ευχάριστη προσθήκη στο σπίτι και είναι αποδεκτό από την κοινότητα γενικά.Το σύνολο της εκπαίδευσης θα πρέπει να βασίζεται σε θετικές μεθόδους ενίσχυσης και πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη. Σκληρή λεκτικής ή σωματικής μέθοδοι δεν θα καταφέρει τίποτα εκτός από ένα σκυλί που είναι συγκεχυμένο και η οποία μπορεί να το κάνει κλειστό ως προς το χαρακτήρα του από το φόβο του ότι κάνει το λάθος πράγμα. Το Basset Bleu de Gascogne είναι έξυπνο και θα είναι γρήγορο  για να απαντήσει όταν καταλαβαίνει τι απαιτείται από αυτό και όταν το ίδιο γνωρίζει ότι η συμμόρφωση φέρει μαζί της μια ανταμοιβή. Κοινωνικοποίηση από μια νεαρή ηλικία είναι εξίσου σημαντική. Εκθέτοντας το κουτάβι σε όσο το δυνατόν  διάφορους ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους, μέρη που ενδέχεται να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής του θα εξασφαλίσει να είναι ένα καλά-επιτηδευμένο, καλά προσαρμοσμένο και αυτοπεποίθηση ενήλικο σκυλί.
περισσότερα »            

Νέα     Μέλη     Συμβουλές Ειδικών     Κατοικίδιο & Παιδί     Ζωάκια Διασήμων     Συνεντεύξεις     Αγγελίες    

© 2014 KATOIKIDIO.GR | Links | Πληροφορίες